Rondje Schotland

Rondje Schotland

Scottish Delight

Maybe a little strange, but for us "No Whisky please"

De Schotse Hooglanden

VakantiePosted by Willem en Anja Thu, June 23, 2011 23:11:42

Donderdag 23 juni

Het is half bewolkt en volgens de Schotse Piet Paulusma wordt het alleen maar beter. We kiezen ervoor eens een stukje om te rijden, mwah ….zo’n kilometertje of 150.smiley De route gaat eerst dwars naar het westen en dan omhoog langs de kustplaats Ullapool. Iets daar voorbij komen we in een ruig landschap, de Schotse Hooglanden. We trekken onze bergschoenen aan en beklimmen een kiezelpad bij Knockan Cliff. Daar is ontdekt en duidelijk te zien dat er verschillende rotslagen over elkaar heen liggen, het vreemde alleen is dat de jongere lagen van 200 miljoen jaar oud bovenop de oude van wel 500 miljoen jaar liggen. (kan een miljoentje schelen hoor) Dat komt verder bijna nergens op aarde voor.

Na de picknick gaan we verder naar Lochinver. De A 837 hierheen is een van de mooiste wegen van Schotland, prachtige uitzichten naar alle zijden. We knippen er driftig op los met de camera om alles vast te leggen. Aan de ene kant de fjord met allerlei eilandjes en aan de andere zijde de reusachtige bergen. Wat te denken van deze berg, heeft die geen prachtige top??

Willem vindt absoluut van wel….

Weer verder naar het noorden blijft het Schotse landschap ruig en zeker in het zonnetje prachtig mooi. Het heeft zeker iets weg van Noorwegen. Volgens de geologen komt de samenstelling van de gesteentes in het geheel niet overeen met die van Engeland, maar zou het meer weg hebben van het Amerikaanse berglandschap. De rust is er in ieder geval ongekend. Af en toe een auto en een enkele camper, maar vooral veel, nee, héél veel schapen die soms dwars de weg oversteken.

De fraaie moderne brug over de Eddrachillis Bay boven Unapool is een van de laatste stukjes tweebaans-weg in het noorden, daarna hoofdzakelijk smalle weggetjes waar je elkaar alleen maar kunt passeren in de al eerder genoemde “passing places”

Bij Durness in het uiterste noordwesten gaan we even pootje baden in de Atlantische Oceaan.

Slecht idee! Steenkoud!!

Ook de laatste ruim 100 km naar Thurso zijn bijna allemaal “single track” wegen. Voor de deur van ons hotel blijft de teller voor vandaag staan op 340, maar deze extra kilometers waren zeker de moeite waard. We hebben een prachtige dag gehad. Morgen gaan we langs de oostkust terug naar het zuiden.

Groetjes van de Schotse Hooglanders!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Michel, Suus & Resy Fri, June 24, 2011 13:54:02

Hallo luitjes,

Wij zullen wel weer achterlijk zijn want we zien niks bijzonders aan die bergtop :-). Fijn dat het weer iets beter wordt de komende dagen. Jullie komen idd met flinke warmte thuis dinsdag. Straks op de Azoren is het beter pootje baden hoor.

Goeie reis verder, om in opa's termen te blijven ;-), en tot het volgende berichtje!

Liefs, Michel, Suus en Resy

Posted by wilma Fri, June 24, 2011 10:30:36

Hoi Anja & Willem, dat ziet er allemaal weer erg mooi uit en die berg tja........mooie plaatjes! Nog een hele fijne reis verder en knip er maar op los hoor, we willen de foto's graag zien. Zo'n reis wil ik ook nog ! Lieve groetjes uit Best, Nico & Wilma

Posted by Mark en Anita Fri, June 24, 2011 09:16:52

Goedemorgen Globetrotters,

Jullie hebben weer een mooi tochtje gereden. En die berg......ja Pa, ik zie je denken ;-) haha. En de Atlantische Oceaan, als je die echt warm wil voelen moet je toch iets verder dan Schotland. Maar, je hebt er in gestaan. Brrrr!!

Hier wordt het weer beter. Ze geven voor Zondag zo'n 24 graden op en Maandag en Dinsdag 30!!! graden. Dus dat is gelukkig geen regen bij thuiskomst. Veel plezier met jullie volgende ritje zuidwaarts.

Ik ga maar eens opschieten nu, moet zo gaan werken.

Tot het volgende berichtje.

Dikke kus xxx