Rondje Schotland

Rondje Schotland

Scottish Delight

Maybe a little strange, but for us "No Whisky please"

Hadrians Wall

VakantiePosted by Willem en Anja Mon, June 20, 2011 00:41:08

Langs Hadrians Wall.

De overtocht met de King Seaways ging voorspoedig, er was nagenoeg geen zeegang. De aankomsttijd in Newcastle was precies volgens schema, helaas was het weer echt Engels; regen dus en amper 10 °C.

Links rijden is natuurlijk weer even wennen maar met de Tomtom erbij die je er steeds aan herinnert gaat dat prima. We hebben de route langs Hadrians Wall genomen, een dikke muur die bijna 1900 jaar geleden is gebouwd op bevel van keizer Hadrianus, om de noordelijke grens van het Romeinse Rijk te beschermen tegen de wilde Schotten. Op diverse plaatsen zijn stukken ervan te bezichtigen, en ruines van forten die er ooit hebben gestaan.

Verder gereden door een groen heuvelachtig landschap (soms helaas onzichtbaar door stortbuien) naar ons eerste hotel in New Lanark, waar we een ruime kamer hadden op de 6e verdieping met prachtig uitzicht op de rivier.

Een echte Schotse dag.

Zondagmorgen als Vaderdagontbijt gekozen voor een lekker bordje “hot porridge”, een voedzaam begin van de dag. Daarna het bezoekerscentrum bezocht van de 18e eeuwse katoenmolen waar ook het hotel deel van uitmaakt.

Een rit van 201 km bracht ons in Oban aan de Schotse westkust. Na enkele buien was inmiddels de zon gaan schijnen en hebben we door het centrum gewandeld en een echte fish “n chips gegeten in een restaurantje aan de haven.

Toen we terug liepen naar de auto stond er een doedelzakspeler buiten op straat te spelen, die probeerde de mensen op die manier enthousiast te maken voor een Schotse avond met traditionele muziek en dans. Ook wij wilden dit natuurlijk meemaken en hebben een hele gezellige avond gehad.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mark en Anita Tue, June 21, 2011 23:10:20

Hoi hoi, ik dacht, ik kom even kijken voor het volgende berichtje. Maar dat is nog niet gelukt zie ik. Er zijn wel foto's bij dit bericht. Leuk!!

Hier alles goed. Morgen weer werken, dat is dan weer jammer. Hahaha. Maar ja, er moeten eurootjes verdiend worden he. Hier was het weer aardig vandaag. Van de week een beetje wisselvallig en tegen het weekend ietsjes warmer en droger.

Hebben jullie een beetje geluk met het weer? De 2 foto's laten beide zien. Ik hoop meer zon dan bewolking.

Ik hoop gauw weer een nieuw berichtje te lezen. Tot snel en veel plezier!!

Groetjes

Posted by Mark en Anita Mon, June 20, 2011 09:16:35

Hoi Pa en Ma,

Ik zie dat het toch nog gelukt is om na de doedelzakavond een berichtje te plaatsen. Leuk!! En......zijn de voetjes van de vloer geweest? Jammer dat het af en toe regent. Maar dat mag de pret niet drukken, toch?!? En die Schotten lopen idd wel achter zeg in deze moderne tijd, geen wifi. Maar goed, ook zonder foto's is het leuk om te lezen hoe het jullie vergaat. Veel plezier vandaag en ik wacht weer op het volgende berichtje.

Groetjes Anita en Mark