71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

Jotunheimen

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Sat, August 15, 2009 22:50:23

Het laatste bericht vanuit Noorwegen. We zijn nu inmiddels al weer zo ver zuidelijk dat het ’s nachts ook hier weer donker wordt.

De dag begon heel vroeg; Anja werd midden in de nacht wakker van de kou en kon daardoor niet meer in slaap komen. Buiten was het na al de regen inmiddels kraakhelder geworden en omdat de camping in Oppdal redelijk hoog ligt was de temperatuur gedaald tot -3°C!!

Vanmorgen was het gelukkig nog steeds helder en dat leverde eindelijk weer eens een strakblauwe lucht op. De rit was amper begonnen of we hadden al een bezienswaardigheid:een riviertje die door een hele smalle diepe kloof naar beneden stroomde, wat een paar mooie foto’s opleverde. Verderop in Dombås vonden we de Troll-shop en konden we even “neuzen” om de meest mooie “van lelijkheid” te vinden voor Anneke.

Een kleine omweg bracht ons in Lom waar volgens de reisgids de mooiste staafkerk van Noorwegen staat, althans qua interieur dan, met een beschilderd plafond, mooie schilderijen en fraai houtsierwerk. Ramona dacht gelezen te hebben dat in dit plaatsje ook Ernst Paul Hasselbach is omgekomen tijdens de opnames van het tv-programma 71° Noord. Door het eerste seizoen van dit programma zijn wij nog enthousiaster geworden over Noorwegen en ook de titel van dit blog komt daar vandaan. We konden echter geen gedenkteken of iets van dien aard vinden.

Via weg 51 reden we de hoogvlakte van het nationaal park Jotunheimen op. Het weer werd helaas steeds slechter en toen we boven de boomgrens ons op de maan waanden verscholen de besneeuwde 2300 meter hoge toppen zich in een dik wolkenpak en werd ons helaas een van de fraaiste panorama’s ontnomen. Het hoogste punt van het park wat je met de auto passeert is 1389 meter boven de zeespiegel en daar was het op dat moment slechts 4°C. Een warme choco bracht ons weer op temperatuur en het laatste uurtje naar de camping was het weer volop regen.

Morgen hebben we nog een kleine 200 km voor de boeg naar de boot in Oslo. Maandagmorgen komen we aan in Fredrikshaven in Denemarken en dan volgen de laatste 1000 km naar huis. Nog even voor de statistieken: we zijn inmiddels de 6000 km gepasseerd!

Als we thuis zijn zullen we nog een korte afsluiting plaatsen en dan zit onze (zomer?)vakantie 2009 er weer op.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Pa van den Berg Sun, August 16, 2009 21:25:27

Hallo Wim, Anja en Ramona. Het einde van jullie vakantiereis door de noordelijke landen van Europa zit er weer op. We hebben de gehele reis gevolgd en jullie moeten onderweg wel hele mooie dingen hebben gezien en we zijn dan ook zeer benieuwd naar de door jullie gemaakte foto's. Vanuit Zwijndrecht een goede thuiskomst gewenst en tot spoedig ziens.

Pa/Opa & Ma/Oma van den Berg.

Posted by Oom Nico en Tante Truus Sun, August 16, 2009 20:52:02

Hallo Anja,Wim en Ramona. Allereerst willen wij jullie bedanken voor de kaart van de Noordkaap en de e-mail kaart voor oom Nico zijn verjaardag. Alleen hebben wij die een dag later gelezen want we hadden de computer niet geopend. Onze welgemeende excuses hiervoor. Het is een hele leuke kaart. Wat hebben jullie een geweldige reis achter de rug. Daar kunnen jullie met veel plezier aan terug denken. Nu het laatste stuk naar huis nog. Wij wensen jullie een hele goede reis en behouden thuiskomst.

Hartelijkle groeten van oom Nico en tante Truus.

Posted by Michel en Suus Sun, August 16, 2009 13:30:32

De laatste "dag" bedoelde ik natuurlijk in de laatste zin...

Posted by Michel en Suus Sun, August 16, 2009 13:28:55

Hallo!

Wat gaat de vakantie toch altijd snel hé? Nog een "klein stukje" rijden en dan zit het er weer op. Jammer dat het de laatste dagen wat slechter weer is geweest. Maar dat wordt idd allemaal gecompenseerd als jullie thuis zijn. Komende week wordt het bloody hot!

Ik heb het nog ff voor jullie opgezocht. Ernst Paul Hasselbach is idd in de buurt van het plaatsje Lom omgekomen. Ze zijn in de rivier Leira terecht gekomen. Misschien zijn jullie ook nog bij deze rivier geweest?

Goeie reis nog de laatste dat en dinsdag staan de groentjes om 18.30 uur weer op tafel ;-D!!

Groetjes, Michel, Suus & een pootje van Sira

Posted by Mark en Anita Sun, August 16, 2009 11:35:08

Hoi Vakantiegangers,

De laatste dag is aangebroken. Gaat snel he?!? Geniet nog even van alle mooie plekjes die jullie onderweg tegenkomen. Alvast een goede overtocht vannacht. En morgen de laatste paar "kilometertjes" ;-).

Tot Dinsdag!!

Groetjes.