71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

Trondheim

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Fri, August 14, 2009 22:22:54

God kvell! (goedenavond)

Vandaag zijn we weer vertrokken in de stromende regen en het hield maar niet op… Vanuit Namsos reden we een kleine 200 km over de 17 en de E6 naar Trondheim. Het zou een mooie route moeten zijn, maar door de regen was er weinig van te zien. De uitstapjes onderweg waren allemaal buitenactiviteiten, dus we zijn direct naar Trondheim doorgereden om daar de stad te verkennen.

Bij het inrijden van Trondheim moet tol betaald worden, je moet 30 kronen in een bak werpen. Er is ook een loket om te wisselen, de loketbediende nam onze 100 kronen aan, gooide alvast de 30 kronen in de bak en gaf het wisselgeld aan ons terug. Eenmaal doorgereden bleek dit 50 kronen te weinig te zijn. We zijn dus opgelicht! smiley En nog wel door een Noor, die om hun eerlijkheid bekend staan.

Eenmaal in het centrum aangekomen regende het nog steeds, dus hebben we er voor gekozen om in het overdekte winkelcentrum wat rond te kijken. Op deze plaats was vroeger een grote scheepswerf, men heeft de dokken en 2 oude kranen intact gelaten wat te zien is op de kade. De dames gingen shoppen en Willem bleef (on)geduldig wachten. Na een tijdje werd het iets droger ( minder nat) en zijn we nog naar het oude centrum gelopen. Daar in een Turks kebabrestaurant gegeten, voor onze Willem een lekkere kipshoarma met dikke frieten,voor de meisjes Fish ’n Chips. Daarna trakteerde Ramona op een lekker ijsje.

Met volle buikjes hebben we de laatste 120 km naar de camping in Oppdal gereden waar we een keurig (nieuw) huisje kregen en we voor 10 kronen (ca. één euro) zelfs een uur draadloos kunnen internetten, dat gaat een stuk sneller dan met de telefoon.

Tot morgen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mark en Anita Sat, August 15, 2009 16:04:47

Hoi Vakantiegangers,

Het zit jullie de laatste dagen niet zo mee met het weer. Alweer een regendag. En dan nog opgelicht worden ook!! Fraai hoor. Maar dat je dan voor een klein bedrag toch lang kan internetten is een kleine compensatie van de oplichterij ;-).

Ik hoop dat bij jullie de zon toch nog even gaat schijnen. Het is hier goed weer. En bereid je maar voor op de terugkomst want het wordt hier volgende week rond de 30 graden.

Groetjes Mark en Anita.