71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

Namsos

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Thu, August 13, 2009 22:59:48

Hej hej!

Wat een rit vandaag, ruim 500 kilometer waarvan helaas meer dan de helft in de stromende regen. Vanmorgen bijtijds vertrokken en via Mo i Rana, Mosjøen en Grong richting Namsos gereden. De eerste stop maakten we bij het weer zuidwaarts oversteken van de Poolcirkel. De E6 loopt hier over een hoogvlakte, en het poolcirkelcentrum bevindt zich 650 meter boven zeeniveau. De thermometer gaf daar 9°C aan! Even in de souvenirshop deze gebeurtenis laten vastleggen en daarna gauw aan de warme choco met Noorse wafel.

Het is allemaal zo mooi als het zonnetje schijnt, maar ook in Noorwegen is het tijdens regenbuien gewoon somber. Daarom hebben we verder geen uitstapjes meer gedaan vandaag en waren er weinig “Kodakmomentjes”.

De snelheid ligt normaal al niet hoog maar met natte wegen mag je met 65 per uur gemiddeld al niet eens klagen.

We hadden ook de mooie kustweg nr.17 kunnen nemen maar dan heb je minimaal 12 uur nodig voor dit traject, want het is niet alleen een stukje omrijden, er zitten dan ook nog 6 veerponten op de route!

Bij aankomst op de camping kregen we een huisje aan de rand van het terrein. Het hutje ligt op nog geen 100 meter afstand van de landingsbaan van het vliegveld van Namsos. Maar gelukkig voor onze nachtrust is het iets minder druk dan op Schiphol. Sinds 20.00 uur is er 1 binnenlandse vlucht geland en even later weer vertrokken, en toen gingen de lichten van de baan uit, dus daar zullen we niet wakker van liggen (maar soms wel van het gesnurk van onze Willem).

Oh ja, vandaag de 5000 km gepasseerd (5295 nu) en volgens berekening gaan we de 7000 wel halen…….. voordat we het bordje Zwijndrecht weer zien.

Hilsen fra Norge (groetjes uit Noorwegen)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mark en Anita Thu, August 13, 2009 23:36:00

Hoi Pa, Ma en Ramona,

Ik had nog een kleine achterstand in te halen wat reageren betreft. De vorige 2 berichtjes heb ik net gedaan, maar ik heb de pc even aan laten staan om nog even op dit berichtje te wachten. Maar nu ben ik weer helemaal "up to date".

Toch weer jammer he al die regen. En de poolcirkel alweer bereikt. Dus nu zijn jullie echt op de terugreis zeg maar.

Jammer dat jullie vandaag niet zo veel hebben kunnen ondernemen door het weer. Ik hoop dat de zon zich de komende dagen nog wel even laat zien. Dat is wel zo gezellig!!

Wel fijn dat de vliegtuigdrukte ( 1 vliegtuig in 3 uur!!!) jullie slaaprust niet verstoord. Jullie hebben morgen immers weer een hoop kilometertjes voor de boeg.

Ga ik nu lekker mijn bedje opzoeken want ja.......er zijn nog mensen die wel moeten werken morgen hahaha.

Veel plezier verder en tot het volgende berichtje.

Groetjes Mark en Anita.