71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

De Lofoten

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Tue, August 11, 2009 23:07:47

We kunnen natuurlijk een beetje uitrusten, lezen of puzzelen na al die afstanden, maar wij gaan gewoon weer 406 km rijden. Vanuit Sortland rijden we naar Melbu en nemen daar de pont naar Fiskebol. Omdat de fjord in het verlengde van de oceaan ligt loopt de deining een beetje door en schommelt de veerboot ietwat, gelukkig duurt de overtocht maar 25 minuten.

De dag was somber begonnen maar na aankomst op de Lofoten klaart het steeds verder op en komt af en toe het zonnetje er even door, wat de temperatuur gelijk doet stijgen van 14 naar 18 graden. Tsja, het is wel noord-Noorwegen natuurlijk! Volgens de brochure is deze eilandengroep enorm geliefd bij beroepsfotografen vanwege de pracht der natuur en de lieflijke vissersdorpjes. De meest bekende daarvan is het plaatsje Nusfjord, dus daar gaan we het eerst naar toe.

Het lange maar smalle eiland staat vol met hoge bergen en rond de toppen blijven de wolken allemaal “plakken”, helaas ook flinke donkere waaruit het begint te regenen. Het dorpje zelf valt een beetje tegen, de reisgids heeft het over schitterend gerestaureerde vissershuisjes maar het is allemaal een beetje sjofel en onverzorgd. Nu ziet alles het er in het zonnetje altijd mooier uit maar toch……...,beetje jammer.

Later gingen we nog naar Henningsvaer en de hoofdstad van de Lofoten; Svolvaer, voordat we de camping weer opzochten. Toch weer laat geworden. Ach, ‘t is vakantie.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mark en Anita Thu, August 13, 2009 22:10:59

Hoi Vakantiegangers,

Jammer dat het weer wat minder was met veel wolken. En dat het dorpje ietsjes tegenviel. Maar ik vind het er wel lieflijk uitzien zo hoor. En ja, jullie zijn weer lekker een daagje op pad geweest.

Hier was het gister ook niet echt fantastisch. Eigenlijk heel de dag wel bewolking en af en toe regen. Jammer!!

Groetjes.