71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

Sortland

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Mon, August 10, 2009 23:51:58

Vandaag zijn we weer verhuisd, nu naar de eilandengroep Vesterålen. Ook hier blijven we 2 dagen. De rit ging vanaf Tromsø hoofdzakelijk over de E6 via Nordkjosbotn, Andselv en Setermoen. Bij Gratangsbotn stuurde de Tomtom ons onverwachts rechtsaf, waardoor we op een weggetje kwamen die ons geheel langs de Gratangen en de Astafjord leidde. We zagen zelfs even een dolfijntje zwemmen!

En we hadden al heel wat dieren gezien vandaag, want we zijn onderweg gestopt voor een bezoek aan de Polarzoo, een dierentuin met in de poolstreek levende dieren. Het kostte dan wel 60 euri entree voor z’n drietjes, maar eindelijk hebben we nu voor het eerst een echte eland gezien. Nou, die wil je niet voor je auto hebben, wat een kanjers zijn dat!

Ook liepen er 2 jonge beertjes, Salt and Pepper: hartstikke geinig om te zien. Ze kregen allebei een fles melk van anderhalve liter met een speen. Het bezoeken van de rode herten, rendieren, lynxen, wolven en muskus ossen (met 70 cm lange haren!) maakten het uitje tot een ware inspanning omdat het park tegen een berghelling aangelegd is.

Bij aankomst in ons kleine maar handig ingerichte huisje stond de teller op 4219 gereden kilometers! Dat lijkt heel veel (is het natuurlijk ook) maar omdat we elke dag regelmatig wat ondernemen gaat het allemaal “ongemerkt” en zijn we het nog steeds niet zat, sterker nog, het wordt gewoon een beetje routine.

Morgen kunnen we een daagje rust nemen en op de camping blijven, maar dat willen we helemaal niet! We gaan de Lofoten bezoeken, dus dat worden nog wel 300 bonuskilometers.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mark en Anita Tue, August 11, 2009 09:23:24

Opa, bedankt voor het uitrekenen van de kilometers. En kijk eens aan, met al die uitstapjes zijn er nog heel wat kilometertjes bijgekomen.

Hoi Pa, Ma en Ramona,

Leuk dat jullie in de Zoo zoveel verschillende dieren bij elkaar hebben kunnen zien. En idd, zo'n eland is grooooooot van dichtbij ;-). Maar wacht maar tot Salt en Pepper uitgegroeid zijn, dan wil je ze ook niet meer voor je auto tegenkomen haha.

Een daagje rust nemen staat niet in jullie "vakantiewoordenboek". Maar dat kan ook eigenlijk niet he met deze Scandinavietour, dan wil je zoveel mogelijk zien. Leuk hoor.

Ben heel benieuwd wat de Lofoten zijn maar dat lezen we vast wel in jullie volgende verslagje.

Veel plezier verder en tot het volgende berichtje.

Mark en Anita.