71° Noord

71° Noord

Naar de Noordkaap (en terug)

Dagelijks (indien mogelijk) willen wij onze ervaringen met jullie delen

Tromsø

RondreisPosted by Willem, Anja en Ramona Sun, August 09, 2009 21:27:50

Vanochtend konden we lekker uitslapen, maar we waren om 8 uur alweer wakker. Dat heb je als je elke dag vroeg opstaat, dan wen je er aan.

We besloten een middagje naar Tromsø te gaan. Na het ontbijt even snel een wasje gedraaid en om half 1 vertrokken we naar de stad. Het begon ’s ochtends helaas al te regenen en ook onderweg hield het maar niet op. Eenmaal in het centrum aangekomen was het wel droog maar bewolkt. We waren van plan om met de kabelbaan 420 meter de berg op te gaan, maar aangezien de top in de wolken lag, hebben we dat niet gedaan.

Wel zijn we naar Polaria gegaan, een soort SeaLife, maar dan met allerlei informatie over de Noordpool en Spitsbergen. We hebben daar een film gezien met mooie beelden van de flora en fauna van Spitsbergen. Na onze koffiepauze hebben we het voeren en trainen van de zeehonden gezien. Toch altijd leuk om naar te kijken smiley

Vanuit het centrum reden we over de hoge brug terug om aan de andere kant van het fjord de IJszeekathedraal te bewonderen. Helaas bleek deze minder imposant. Volgens ons ANWB-boekje ziet het gebouw er zelfs uit als een slecht opgezette tent! Van binnen zou het wel mooi zijn, maar om nou entree te betalen voor een kerk… dat ging ons iets te ver.

Bij de plaatselijke Burger King hebben we een lekker frietje gegeten en daarna zijn we terug naar de camping gegaan. Het weer is inmiddels een beetje opgeklaard en hopelijk gaat morgen het zonnetje weer schijnen.

Na 2 daagjes op deze camping vertrekken we morgen naar Sortland, waar we ook 2 dagen zullen verblijven.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Michel en Suus Mon, August 10, 2009 23:18:14

hallo (vroege-) vakantievogels,

Beetje jammer dat jullie in Tromso regen hebben gehad... maar valt eigenlijk nog mee, eerste regen na ruim anderhalve week! Zijn jullie op de camping niet in het verwarmde buitenbad geweest? Volgens de brochure zou je vanaf de glijbaan een mooi uitzicht op het fjord hebben... of was het daar ook te mistig voor?

opa bedankt voor de tussenstand, maar wat is de stand inclusief uitstapjes? We kijken alweer uit naar het volgende verslag van jullie reis.

Groetjes

Posted by Pa/Opa van den Berg Mon, August 10, 2009 16:39:13

Goede middag, Wim, Anja en Ramona. Bedankt voor de mail van Julian, wel leuk als je voor het bedrijf waarvoor je werkt een klus mag doen in Hawaii. Gaan jullie die walvissafari doen? lijkt me geweldig en is vast een voorproefje voor volgend jaar Antarctica. Om het je gemakkelijk te maken heb ik voor de dames Anita en Suus de kilometers even opgeteld, tot en met dag 9 totaal 3100 km. Geen dank en de groeten van Pa/Opa. Ma/Oma is op de terugreis uit Praag.

Posted by Mark en Anita Sun, August 09, 2009 22:59:54

Hoi Vakantiegangers,

Jammer dat het niet lukte om de berg op te gaan. Zonde dat het juist nu zo bewolkt was. Maar zeehondjes kijken is ook een goed alternatief. Dat is altijd leuk om te zien.

Morgen weer lekker wat kilometers maken en vooral veel mooie dingen zien. En wat Suzanne al in een eerder berichtje vroeg. Op hoeveel kilometers zitten jullie nu eigenlijk al?

Groetjes